NATURAL REMEDIES

ISLAMIC CALENDAR

Monday, October 25, 2010

MURID TAHUN ENAM MENINGGAL SELEPAS BERZINA DI ATAS BUMBUNG

Sedih bila baca cerita ni kerana ia melibatkan budak sekolah tahun enam yang meninggal selepas berzina di atas bumbung apartment di Petaling Jaya. Sedih sangat kerana aku pun ada anak baru lepas UPSR. Semoga cerita ini mengajak kita insaf dan didiklah anak-anak kita dengan baik dan tekan lah ugama dalam kehidupan sehari-harian. Ikuti berita selanjutnya dipetik dari Kosmo online.

ANAK panah menunjukkan arah seorang budak perempuan berusia 12 tahun terjatuh dari tingkat enam ketika cuba turun melalui dinding sebuah apartmen di Petaling Jaya kelmarin. Gambar kecil menunjukkan keadaan mangsa selepas terjatuh.


PETALING JAYA – Seorang gadis sunti berusia 12 tahun yang menemui ajal selepas terjatuh dari tingkat enam Blok E dekat Apartmen Lestari di Damansara Damai di sini kelmarin dikatakan selalu berada di situ untuk melakukan perbuatan sumbang.

Perkara tersebut didedahkan oleh penduduk di situ yang sebelum ini sering melihat mangsa bersama beberapa remaja lelaki naik ke bumbung bangunan itu. 

Menurut mereka, remaja perempuan berkenaan bukan penduduk di situ. Selain itu, dia juga sering dilihat terhendap-hendap setiap kali hendak ke bumbung bangunan tersebut. 

Seorang penghuni yang enggan dikenali berkata, penduduk kemudian bersepakat untuk memasang perangkap bagi mengetahui aktiviti mereka. 

“Alangkah terkejutnya kami apabila melihat mangsa sedang berasmara dengan tiga remaja lelaki di situ.

“Kami kemudian menyergah mereka menyebabkan mereka terkejut dan cuba melarikan diri. Ketika itulah mangsa cuba turun dengan memanjat dinding tetapi dia gagal lalu terjatuh ke tanah,” ceritanya ketika ditemui semalam.

3 comments:

nisa