NATURAL REMEDIES

ISLAMIC CALENDAR

Monday, June 3, 2013

PETUA ORANG LAMA YANG PALING SENANG UNTUK HILANGKAN DARAH TINGGI

 


Salam semua. Aritu masa tengah blog walking kat blog politik, aku terjumpa petua orang lama untuk hilangkan darah tinggi. 

Petua yang sangat senang dan tak memerlukan belanja yang banyak pun. Katanya ada orang kampung tu umur dah 98 tapi masih sihat. Tapi pada suatu hari, dia gi jumpa doktor sebab rasa macam tak sihat dan dia disahkan terkena penyakit darah tinggi. So doktor prescribe dia dengan ubat dan bila dia balik dia buang ubat tu. Lepas tu setiap hari dia akan minum air kelapa muda. Selepas seminggu dia kena pegi follow up check up sebab umur dia dah meningkat kan bahaya penyakit ni.

Masa doktor check dia, doktor pelik kenapa darah tinggi pakcik dah tak de. Dengan lemah lembut pakcik tu cakap dia minum air kelapa muda seminggu berturut-turut.

Pakcik tu sangat gembira kerana dia telah bebas dari penyakit darah tinggi.

Aku pun rasa air kelapa ni memang bagus sebab aku selalu beli ikan kat kedai runcit ni. So aku order kelapa mesin. Dan simen tempat dia belah kelapa tu retak, dan aku tanya dia kat sini ke awak belah kelapa ari2. Dan dia cakap ye...Oh rupanya simen tu retak disebabkan air kelapa tu.

Cuma kita je yang tak pernah menghargai khasiat air kelapa ni.

So aku rasa pada sesiapa yang ada mengidap penyakit darah tingi, boleh cuba petua ni. Bagi aku cukuplah minum untuk menjaga kesihatan sebab alhamdulillah setakat ini tidak ada sebarang penyakit.

Cubalah mana tahu mungkin ia serasi dengan anda. Kita mampu merancang Allah yang tentukan.

No comments:

Post a Comment

nisa